Megzavarták a szomjas betörőt

2022. 11. 19., szo - 10:00
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság lopás miatt folytatott nyomozást.

Az eljárás adatai szerint 2022. szeptember 12-én 22 óra körül egy szápári férfi be akart menni a helyi kocsmába, hogy szeszesitalt lopjon magának. A vendéglátóhely ajtaját zárva találta, ezért egy kőműves kalapácsot vitt magával, és azzal betörte a bejárati ajtó üvegét. Az ezzel járó hangokra felfigyeltek a környéken lakók és értesítették a tulajdonost, majd rendőrt hívtak. A szemmel láthatóan ittas férfi a betört ajtót ekkor otthagyta. Az egyenruhások gyors adatgyűjtés után a lakásáról előállították a 42 éves szápári lakost, akit szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség kísérletének elkövetésével gyanúsítottak meg. Cselekményével mintegy hatvanezer forintos kárt okozott a kocsma üzemeltetőjének.

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi buszmegállóban ellopta a sértett pénztárcáját és mobiltelefonját.

 

Kékek a kék bolygóért

A Pest vármegyei bűnmegelőzők a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársaival karöltve szerveztek hulladékgyűjtéssel egybekötött környezetvédelmi programot a Ráckevei (Soroksári) Duna tanösvénynél.

 

Az esztergomi rendőrök „jófogása”

A hirdetőket átverő banda tagjait az esztergomi rendőrök a Nemzeti Védelmi Szolgálat Kiberfelderítési Főosztály munkatársaival együttműködve Győrben fogták el.

 

Alkalom szülte tolvajokat fogtak

A sértettek ugyan óvatlanok voltak, de a kiskunfélegyházi és a bajai rendőröknek még egy óra sem kellett ahhoz, hogy bűnelkövetők csuklóján kattanjon a bilincs.

 

Rokonait is meglopta

A karcagi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki saját rokonait lopta meg, valamint több üzletből tulajdonított el különböző használati cikkeket az elmúlt hónapokban.