Menekülés kizárva

2021. 04. 21., sze - 09:08
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyáli rendőrök elfogták azt a két férfit, akik a gyanú szerint egy 2,5 milliós bontókalapácsot akartak ellopni egy alsónémedi telepről.

A telephely biztonsági őre kért rendőri segítséget 2021. április 16-án este, ismeretlenek megpróbáltak ellopni egy 275 kilogrammos bontókalapácsot a telepről. A kutyák 22 óra körül kezdtek hangosan ugatásba, közben a telephely hátsó része felől autózúgás ütötte meg a fülét, majd embereket látott futni a telephelyen.

A perceken belül helyszínre érkező járőrök megindultak és átfésülték a környéket. A közeli mezőn egy elakadt puttonyos autóra bukkantak, ami mögött egy bontókalapács fej volt. A kocsitól kb. 800 méterre a menekülők két mezőőrbe botlottak, kérdéseik elől tovább futottak az erdőbe. A mezőőrök sötétben is jobban ismerték a rengeteget, mint a gyanúsan iszkoló és búvóhelyet kereső férfiak. Gyorsan megtalálták és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották őket.

A 30 éves sajóivánkai és az 55 éves, korábbi bűncselekményei miatt jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló öregcsertői férfit előállították. Mint kiderült, azért kellett gyalogszerre cserélniük járgányukat, mert a kocsi elakadt, ráadásul rosszul felmérve testi erejüket a megszerzendő zsákmány súlya is kifogott rajtuk. A fiatalabb gyanúsított két korábbi lopás elkövetését is beismerte.

A Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le velük szemben a további eljárást. A 30 éves férfi szabadlábon védekezhet, egyben a kijárási tilalom megszegése miatt megbírságolták. Az idősebb letartóztatását a bíróság azóta elrendelte, e mellett a kijárási tilalom megszegése miatt szabálysértési eljárás is indult ellene.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hiába a futás

A rendőrök elfogták azt a sofőrt, aki igazoltatásakor kiugrott a kocsiból és meglépett. Mint kiderült, 11 külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Karóval támadt a fiú

A rendőrök azonnal elfogták azt a fiút, aki Miskolcon egy karóval ütötte le áldozatát, akitől a cipőjét, és a pénzét vette el.