Menteni próbálták a menthetetlent - Őrizetben a feltételezett elkövetők

2023. 02. 06., h - 07:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rákosmentei egyenruhások három férfit ellenőriztek egy hipermarket parkolójában; kiderült, hogy kábítószerrel kereskedtek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2023. január 24-én 14 óra 51 perc körül egy hipermarket parkolójában vontak ellenőrzés alá egy gépkocsit és annak három utasát. Az ellenőrzés során a rendőrök marihuána szagot éreztek, valamint észrevették, hogy az intézkedés alatt ketten is megpróbáltak valamit a kocsi alá rejteni.

A rendőrök a gyanúsan viselkedő három férfi ruháját és az autót is átvizsgálták, mely során mindhárom férfinél és az autóban is kábítószergyanús anyagot találtak.

S. Zsoltot, Cs. Dánielt és Z. Zsoltot elfogták, majd előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A helyszíni intézkedés után a XVII. kerületi nyomozók a feltételezett elkövetők lakását is átkutatták, ahol további kábítószergyanús anyagokat találtak.

Végül a rendőrök a ruházat és a házkutatások során összesen bruttó 603 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le. Az elsődleges szakvélemények szerint ezek között volt extasy, amfetamin és marihuána, melyek feketepiaci értéke meghaladja a kétmillió forintot.

A 60 éves S. Zsoltot, a 38 éves Cs. Dánielt és a 40 Z. Zsoltot a XVII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szamurájkardos emberrablás

Megverték és egy karddal megfenyegették, hogy nem hagyhatja el a házat, végül társával kereket tudott oldani. Az egyik támadó azóta is letartóztatásban, míg társa bűnügyi felügyelet alatt van.

 

Jól kikormozták

A Nógrád vármegye útjain az elmúlt héten technikai eszközzel rögzített sebességtúllépések közül kettőt emeltünk ki.