Mielőtt megtalálták

2022. 10. 07., p - 07:02
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Feladta magát a rendőrségen az az 57 éves férfi, aki erdőkertesi házának udvarán többször megszúrta áldozatát - a gyanú szerint. A Pest megyei nyomozók emberölés kísérletével gyanúsítják.

Mentőket és rendőröket riasztottak 2022. október 4-én éjszaka egy erdőkertesi címre. Egy férfit szúrt és égési sérülésekkel találtak, életveszélyes állapotban vitték kórházba. Támadója akkorra már elmenekült, de a rendőrök ettől függetlenül azonosítva eredtek nyomába.

A történtek után R. István autóba ült, azt nem sokkal később a rendőrök összetörve találták meg a 3-as főúton - Aszód felé száguldott, amikor szalagkorlátnak ütközött, megpördült és az út szélén megállt. A sofőr gyalog menekült tovább, felkutatására tovább folytatódott a hajtóvadászat. Elfogatóparancsot is kiadtak a szökésben lévő férfi ellen, számára sem volt kétséges, előbb vagy utóbb előkerítik a rendőrök. Más megoldást választott, feladta magát egy fővárosi rendőrségi épületben - onnan állították elő 2022. október 5-én kora délután a Róna utcai objektumba.

A helyszíni szemle és a beszerzett adatok szerint R. István összeveszett ismerősével, majd ötször megszúrta. Az egyik döfés mellüreget nyitott és a tüdőlebenyig hatolt, közvetlen életveszélyes állapot alakult ki. A támadás után meggyújtotta azt az udvaron álló sátrat, amely áldozata lakhatását szolgálta - ez okozta a II. fokú égési sérüléseket a sértett kezén és lábán.

R. Istvánt emberölés bűntettének kísérletével gyanúsították meg, tekintettel arra, hogy a támadás következtében áldozata meg is halhatott volna.

R. István a gyanúsítás ellen nem élt panasszal, ám nem tett vallomást, és kérdésekre sem válaszolt, a kórházban ápolt sértettet egyelőre nem lehetett kihallgatni.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az őrizetbe vett 57 éves férfi ellen, egyben kezdeményezik letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam