Milliókat loptak, lebuktak

2021. 12. 20., h - 09:43
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A paksi rendőrök eljárást folytatnak egy 61 és egy 53 éves siófoki nő ellen, akik országszerte követtek el lopásokat, hamis-vagy álkulcs segítségével bejutva mások ingatlanába.

Egy györkönyi férfi tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2021. szeptember 27-ét követően ismeretlen módszerrel behatolt a házába, az ott elrejtett készpénzét megtalálta és eltulajdonította, így milliós kárt okozott.

A beszerzett információk alapján a nyomozók két siófoki nőt találtak gyanúsnak az ügyben. Kihallgatásuk során egyikük beismerő vallomást tett. A begyűjtött adatok és a vallomás alapján kiderült, hogy Györkönyben is többször járt a páros, de az ország több településén is követtek el lopásokat. Egyikük vezette az autót és figyelt amikor a kiszemelt ingatlanhoz értek. A másik nő a nála lévő kulcsokkal nyitotta ki a különböző zárakat, majd a házakba bement, és ellopta amit lehetett. Felkészültek minden lehetőségre, a házőrző ebeket kolbásszal „kenyerezték le”. A kalákában lopott pénzből tankoltak, a többit elosztották.

A fiatalabb nő elektronikus házi őrizetben van, míg idősebb társát letartóztatták, jelenleg is börtönben van.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: tíz migránst csempészett

A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szerb állampolgárral szemben, aki 10 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.

 

Éjszaka a belvárosban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal tartott komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést az V. kerületben péntek éjszaka.

 

Lezárt akta: Felszámolták

Az érdi nyomozók egy 2022-ben kábítószer-kereskedelem miatt indított nyomozást fejeztek be a napokban. A gyanú szerint egy 29 éves helybéli férfi egy családi házban termesztette a kábítószert.