Milliókkal húzta le jótevőjét

2023. 05. 19., p - 07:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A zuglói nyomozók őrizetbe vettek egy budapesti férfit, aki több mint tízmillió forintot utalhatott át ismerőse bankszámlájáról.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti férfival szemben, aki a gyanú szerint 2023. május 7-én egy zuglói hotelből ellopta ismerőse hátizsákját, majd az abból kivett mobiltelefon segítségével 12 millió forintot utalt át netbankon keresztül. 

A nyomozás adatai szerint a sértett, mint régi ismerősét, szívességből fogadta be hotelszobájába B. Attilát 2023. május 5-én, mivel nem volt hova mennie. Két nappal később azonban a férfi szó nélkül eltűnt a táskájával együtt, a megkárosított barát pedig feljelentés tett a rendőrségen, viszont ekkor már több mint tízmillió forint hiányzott a számlájáról. 

A nyomozók felkutatták a kedvezményezett számlaszámok tulajdonosait, így jutottak el Sz. Szandrához. A nőt 2023. május 8-án pénzmosás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ám ő a terhére rótt bűncselekmény elkövetését tagadta. Elmondása szerint nem volt tudomása a részére utalt 3 millió forint eredetéről, de azt gondolta, hogy B. Attila törlesztette az adósságait felé. 

A rendőrök megállapították, hogy a nő a pénzt elköltötte egy műszaki üzletben, ahol jelen volt B. Jenő nevű élettársa is. A két férfi ellen 2023. május 7-én és 9-én elfogatóparancsot adtak ki. 

B. Jenő még május 9-én önként jelentkezett a rendőrségen, őt pedig a nyomozók pénzmosás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, elmondása szerint nem volt tudomása arról, hogy a pénz bűncselekményből származik. 

A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói 2023. május 9-én 11 óra 15 perckor egy XIV. kerületi panzióban fogták el B. Attilát, akit a kerületi kapitányságra állítottak elő. A 35 éves férfit a nyomozók információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett és lopás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, valamint őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. B. Attila vallomásában azt állította, hogy a sértett kérte meg az utalásokra. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.