Mimi szagot fogott

2022. 01. 22., szo - 09:07
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Szolgálati nyomkövető kutya vezette el a rendőröket a nyírbátori rablás gyanúsítottjához.

2022. január 20-án este Nyírbátorban az utcán szólította meg a nőt egy ismeretlen férfi, és a pontos időről kérdezte. A nő válaszolt, majd gyanútlanul folytatta útját, nem sejtve, hogy a férfi észrevétlenül a nyomában van. A Madách utcában aztán váratlanul ismét elé lépett, és ekkor már pénzt követelt. Az elkövető úgy tett, mintha kés lenne nála, és azzal fenyegette meg áldozatát, hogy megszúrja. A férfi előfölényét kihasználva megragadta a nő kabátját és sálját, a földre rántotta, letépte a hátán lévő hátizsákot, és azzal kereket oldott.

A nyírbátori rendőrök a bejelentés után haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést az ismeretlen elkövető azonosítása és mielőbbi elfogása érdekében. A nyomozók segítségül hívták Zsadányi Mihály r. főtörzszászlós kutyavezetőt, és Mimi névre hallgató szolgálati nyomkövető kutyáját.

Mimi nem okozott csalódást, 4 kilométeren át vezette kétlábú társát és kollégáit, egészen a gyanúsított házáig, ahol őt, és az addig követett lábbelinyomhoz tartozó cipőt is megtalálták.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság a 20 éves nyírbátori lakost rablás bűntett elkövetésének meglapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.          


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hova tovább?

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-jén az M6-os autópályán közlekedett.

 

Sértetteket, szemtanúkat keresünk!

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének és más bűncselekmények elkövetése miatt a 14010/790/2023. bűnügyi számon eljárást folytat egy 19 éves kaposvári lakossal szemben.

 

Azonnal elfogták a miskolci útonállót

Egy hetvenöt éves nőre támadt rá egy harminckét éves férfi Miskolcon. A rablást egy férfi is látta, aki követte a menekülő támadót, így támogatva a rendőrök munkáját, akik a helyszín közelében elfogták a tettest.

 

A fel nem adott csomag ára

Soha nem adta fel az internetes hirdetésekben vásárolt eszközöket egy három tagú banda, ezzel számos sértettől csaltak ki pénzt országszerte. A szegedi rendőrök elfogták őket.