Mindenkinek értékesített, fiatalkorúak is a vevői körben

2022. 10. 08., szo - 09:36
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A salgótarjáni nyomozók fogták el azt a 27 éves helyi lakost, aki több felnőtt és fiatalkorú részére is értékesített kábítószert, valamint új pszichoaktív anyagot.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai 2022. október 7-én kutatást tartottak egy 27 éves salgótarjáni férfi lakásán, mivel felmerült annak a gyanúja, miszerint otthonában felnőttek és fiatalkorúak részére is drogot árul. A kutatás során a rendőrök a szekrényben, egy nylon zacskóban közel 100 darab tablettát találtak meg, amelyen az elvégzett kábítószer gyorsteszt extasy jelenlétét mutatta ki.

A széleskörű adatgyűjtés eredményeként beigazolódott a rendőrök gyanúja, miszerint a férfi 2020. nyarától 2022. szeptemberéig salgótarjáni lakásán több személy részére heti rendszerességgel drogot értékesített. A rendőri intézkedések során a vevőknél megtalált fehér, olykor sárga színű, por állagú anyagon az elvégzett gyorstesztek minden alkalommal kábítószer, vagy új pszichoaktív anyag jelenlétét mutatták ki. A nyomozás adatai alapján megállapítható, hogy a drogot a terhelt szerezte be, porciózta ki és adta el a fogyasztók részére.

A nyomozók a 27 éves férfit kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés és kábítószer birtoklása bűntett, valamint kábítószer-kereskedelem és kóros szenvedélykeltés vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, amely során a terhelt a cselekmények elkövetését elismerte. A rendőrök a férfi lakóhelyén több, a kábítószer fogyasztásához, porciózásához használatos tárgyat is megtaláltak és lefoglaltak.

A nyomozó hatóság tagjai a bűncselekmény elkövetéséből származó vagyon elvonása érdekében – a vagyonvisszaszerzés keretében – a gyanúsítottól több vagyontárgyat foglaltak le.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság a büntetőeljárást szakértők bevonásával folytatja és előterjesztést tettek a bűnügyi őrizetbe vett férfi letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hova tovább?

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-jén az M6-os autópályán közlekedett.

 

Sértetteket, szemtanúkat keresünk!

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének és más bűncselekmények elkövetése miatt a 14010/790/2023. bűnügyi számon eljárást folytat egy 19 éves kaposvári lakossal szemben.

 

Azonnal elfogták a miskolci útonállót

Egy hetvenöt éves nőre támadt rá egy harminckét éves férfi Miskolcon. A rablást egy férfi is látta, aki követte a menekülő támadót, így támogatva a rendőrök munkáját, akik a helyszín közelében elfogták a tettest.

 

A fel nem adott csomag ára

Soha nem adta fel az internetes hirdetésekben vásárolt eszközöket egy három tagú banda, ezzel számos sértettől csaltak ki pénzt országszerte. A szegedi rendőrök elfogták őket.