Moha a zsákmány

2023. 06. 15., cs - 12:44
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A szendrői rendőrök ötvenhárom zsákban, több mint kétszáz kilogramm engedély nélkül szedett mohát találtak egy közúti ellenőrzés során.

Az Edelényi Rendőrkapitányság járőrei 2023. június 5-én az esti órákban Tornanádaskán állítottak meg, és vontak ellenőrzés alá egy tehergépkocsit, annak sofőrjét, illetve utasát is. A furgon átvizsgálása során a járőrök ötvenhárom zsákban, több mint kétszáz kilogramm - engedély nélkül szedett - mohát találtak.  A Szendrői Rendőrőrs egyenruhásai a férfiakat, autójukkal és az eltulajdonított mohával együtt előállították az Edelényi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók a 29 éves és a 23 éves nyírbogdányi férfit lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az eljárás eddigi adatai szerint az elkövetők Bódvaszilas külterületén gyűjtötték a több százezer forint értékű, védett növényt.

A üggyel kapcsolatban további eljárási cselekménynek várhatóak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.