Motiválatlan rongáló őrizetben

2023. 09. 11., h - 12:03
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A karcagi rendőrök őrizetbe vettek egy 32 éves tiszabői férfit, aki felgyülemlett feszültségét különböző tárgyakon vezette le, ezzel félmillió forintos kárt okozva.

A Karcagi Rendőrkapitányságra 2023. szeptember 10-én 12 óra után érkezett bejelentés, miszerint egy tiszabői dohánybolt hőszigetelt üvegét betörték. A helyszínre érkező rendőröknek a sértett elmondta, hogy a bejelentést megelőző percekben egy férfi megjelent az üzlet előtt, és minden előzmény nélkül ököllel megütötte az utcafront felőli ablakot, mely ennek következtében betört. Az egyenruhások megtekintették a biztonsági kamera felvételeit és személyismeretüknek köszönhetően beazonosították a feltételezett elkövetőt.

A férfi keresése során a rendőrök észlelték, hogy a Petőfi Sándor út, valamint József Attila út kereszteződésében lévő beton villanypóznára szerelt térfigyelő kamera kábelen a talaj felé lóg, és annak műanyag tartóját megrongálták. A dohányboltnál elkövetett rongáláskor viselt galléros pólót a kamera környékén megtalálták. Megtekintették a térfigyelő kamera felvételeit, amely rögzítette, hogy azt szintén az a férfi rongálta meg, aki a dohánybolt üvegét betörte.

A helyszín közelében elfogták a jogsértőt, és előállították a rendőrkapitányságra. A terhelt elmondta, hogy ideges és feszült volt, majd haragját a kamerán és az ablaküvegen töltötte ki. A nyomozók kihallgatták, majd őrizetbe vették. Megállapították, hogy a 32 éves tiszabői férfit két szabálysértési ügyben is körözték, több nap elzárás végrehajtása érdekében.

A Karcagi Rendőrkapitányság rongálás vétség, és kétrendbeli garázdaság vétség elkövetése miatt folytatja az eljárást.

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a buszmegállóban

Két helyi férfit gyanúsítanak a salgótarjáni nyomozók azzal, hogy 64 éves beteges, gyenge fizikális állapotú ismerősüket fosztották ki.

 

Papucsban és melegítőben menekült

A budapesti és a monori rendőrök egy 52 éves férfit fogtak el, aki nem kezdte meg a lopás és emberrablás miatt kiszabott fegyház- és börtönbüntetését.

 

Családi tragédia

Egy férfi bántalmazta nagycsécsi otthonukban élettársát, aki a helyszínen elhunyt. A rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt.

 

Egy nehéz nap estéje

A szegedi rendőrök előállították azt a helybéli férfit, aki bűncselekmények egész sorát követte el néhány óra alatt.

 

Jószerencsét

Ismét szabadnapos készenléti rendőr tett tanúbizonyságot elkötelezettségéről.  

 

Bonyhádon is megszervezték

A Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum aktuális ülését tartották meg a városi rendőrkapitányságon.