Mozgó autóból dobta ki

2023. 05. 09., k - 11:17
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Közúti ellenőrzéstől tartva próbált szabadulni a rimóci nő a terhelő bizonyítéktól.

A Szécsényi Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó egyenruhásai 2023. május 6-án 8 óra 10 perckor Szécsény belterületén, a Rákóczi úton észleltek egy Nógrádszakál irányából érkező gépjárművet, amelynek vezetője egy általuk ismert 52 éves rimóci férfi volt. A járőrök megállítási szándékkal a jármű után indultak, amelynek utasa a hátulról közeledő rendőrautó láttán egy nylon zacskót dobott ki a még mozgásban lévő autó ablakán. Munkatársaink a gépjármű megállítása után intézkedés alá vonták a benne utazó rimóci házaspárt, amelynek az 50 éves női tagja elismerte, hogy azért dobta ki a műanyag tasakot, mert abban kábítószer van. Az ellenőrzés helye közelében az intézkedő rendőrök megtalálták az átlátszó zacskót, amelyben 11 darab alufólia pakk volt. A csomagok összesen bruttó 14,02 gramm súlyú fehér por állagú kábítószer gyanús anyagot tartalmaztak, amelyek gyorstesztre ketamin jelenlétét mutatták ki. Munkatársaink a házaspárt a helyszínen elfogták és a Szécsényi Rendőrkapitányságra előállították, ahol csekély mennyiségű kábítószer kínálásával vagy átadásával elkövetett kábítószer-kereskedelem vétség miatt indult büntetőeljárásban az 50 éves nőt kihallgatták, mivel gyanú merült fel arra, hogy 2023. március hónapban fogyasztás céljából több személynek adott át a kábítószernek minősülő fehér porból. A rendőrök a rimóci nőt őrizetbe vették. A rendőrkapitányság az eljárást szakértők bevonásával folytatja.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályakezdők köszöntése

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság állományában kilenc frissen kinevezett tiszthelyettes kezdte meg szolgálatát.

 

Kerékpárokra fájt a foga

A Karcagi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat egy 30 éves helyi férfival szemben, aki a gyanú szerint több biciklit is meglovasított az elmúlt időszakban, továbbá boltokat is kirámolt.

 

Rossz társasággal italozott

A sértett amint elaludt, a három fős elkövetői kör a táskáját ellopta, amiben műszaki cikkek voltak. A tatabányai rendőrök azonosították és kihallgatták az elkövetőket, közülük két főt őrizetbe vettek.

 

Rangos szakmai elismerés: Szagolunk és Védünk

Hagyományteremtő céllal alapított díjat dr. Varga Péter r. dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, hogy a rendőrszakmai munkát segítő négylábú társak közül az arra legérdemesebb minden évben elismerésben részesüljön.

 

Zalai közlekedésrendészeti tapasztalatok

Ittas vezetőket szűrtek ki a forgalomból, és több száz olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Zala vármegyei rendőrök, akik túllépték a megengedett sebességet.

 

A forgalomban részt vevők biztonsága az első

Bár vármegyénkben az utóbbi években nem jellemzők az illegális gyorsulási versenyek, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságára kockázatot jelentő gyorsulási versenyek megakadályozására, valamint az úgynevezett driftelők és az engedély nélkül átalakított gépjárművek kiszűrésére.