Nagy árat fizetett

2023. 11. 09., cs - 07:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti nyomozók a Terrorelhárítási Központ közreműködésével fogtak el egy férfit, aki a gyanú szerint uzsorakamatot kért egy nőtől, majd később szexuális erőszakot követett el vele szemben. Társát pénzmosás miatt hallgatták ki.

Egy nő feljelentése alapján indult nyomozás a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályán. A gyanú szerint egy férfi a sértettnek 2016 nyarán kölcsönadott 800 ezer forintot, melynek többszörösét követelte vissza. Később a nő szorult anyagi helyzetét kihasználva további összegeket adott át neki, amelynek két-háromszorosát követelte vissza.  

A nő megegyezett a férfival, hogy a kamatos kölcsönt havi rendszerességgel törleszti. A nő évekig fizette az uzsorát, azonban a kamat folyamatosan nőtt, ezért 2021 februárjában a férfi már havi 300 ezer forint törlesztőrészlet megfizetését követelte.

Mivel a sértett nem tudta a folyamatosan növekvő tartozást kiegyenlíteni, a férfi többször megerőszakolta, továbbá kilátásba helyezte, hogy őt és a gyermekét is bántalmazni fogja.

A sértett a vallomásában említést tett egy másik férfiról is, aki többször vett át tőle pénzt az uzsorás megbízásából.

A nyomozók a Terrorelhárítási Központ közreműködésével 2023. november 4-én elfogták az egyik férfit, lakásában és nyaralójában kutatást tartottak, ahol többek között fegyvert, lőszereket, arany ékszereket és pénzt foglaltak le.

M. Károlyt szexuális erőszak bűntette és uzsora-bűncselekmény gyanúja miatt hallgatták ki, majd kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt.

Társa, akit a kölcsön törlesztőrészleteinek alkalmankénti átvevőjeként pénzmosás bűntett gyanúja miatt hallgattak ki, tagadta a bűncselekmény elkövetését. Ő az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam