Napokon belül több bűncselekményt követett el

2021. 11. 11., cs - 07:23
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A komáromi rendőrök egy 36 éves ácsi férfit hallgattak ki gyanúsítottként aki bódultan vezetett, később kábítószert fogyasztott és egy hamis nyilatkozatot is készített.

A komáromi rendőrök 2019. december 2-án késő este intézkedtek egy ácsi férfival szemben, aki egy szlovák hatósági jelzésű gépkocsival közlekedett. A férfi ruházatában a rendőrök egy fecskendőt találtak, amiben kristályos anyag volt. A vele szemben alkalmazott kábítószerteszt pozitív eredményt mutatott. Az eljárás során szakértők kerültek kirendelésre. A vizsgálatok megállapították, hogy a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt vezette a járművet. A férfi másnap a jármű használatával kapcsolatban nyilatkozatot nyújtott be a Komáromi Rendőrkapitányságon, amiről később kiderült, hogy valótlan tartalmú. A tatai rendőrök még abban az évben december 20-án igazoltatták az ácsi lakost, akivel szemben felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja, amit az elvégzett teszt is megerősített.

Kábítószer birtoklása miatt ellene az ügyészség az eljárást felfüggesztette, továbbá a Komáromi Rendőrkapitányság a férfi ellen járművezetés bódult állapotban, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt folytatott büntetőeljárást. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte a Komáromi Járási Ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rablási kísérlet Szegeden

Nyitás előtt megpróbáltak kirabolni egy dohányboltot Szegeden. Az elkövetőt egy órán belül elfogták a rendőrök.