Ne vegyél lopott holmit!

2023. 10. 26., cs - 07:42
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Lezárták: a bajai rendőrök vádemelést javasolnak két férfi ellen. Egyikük ellopott egy kisgépet, a másik pedig megvásárolta a tolvajtól. Most mindketten bíróság elé állhatnak.

 

Idén január végén a bajai rendőrök lopásról kaptak bejelentést. A sértett elmondta, hogy először észre sem vette, hogy a portáján jártak, csak a testvére szólt neki, hogy valaki árulja a benzines láncfűrészét. Amikor ellenőrzést tartott a kamrában, a kéziszerszámnak már csak hűlt helyét találta. Kiderült, az elkövető a kerítésen mászott át, és azt használta ki, hogy a fészer ajtaja nem volt bezárva. A tolvaj a zsákmányt elvitte egy ismerőséhez azért, hogy azt közösen próbálják meg értékesíteni. Fel is kerestek valakit, aki azonban felismerte a láncfűrészt, és értesítette a sértett testvérét az illegális üzletről.

A rendőrök a tolvajt lopás miatt, segítőjét pedig bűnpártolásért hallgatták ki. A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsítottak ügyében a nyomozás befejeződött. A Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak ellenük, ezért az iratokat átadták a helyi ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tíz díler rendőrkézen

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.

 

A gyanú szerint bántalmazta a gyermekét

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

 

Időben

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrs körzeti megbízottja ért oda először egy közúti balesethez.

 

Eltűnt Németh József

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Közel kilencmillió forint a kár

Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

 

Ki látta Orsós Krisztiánt?

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az eltűnt fiú megtalálása érdekében.