Négy perc alatt rendőrkézen

2021. 03. 29., h - 13:19
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A szekszárdi járőrök a betörés helyszínétől nem messze fogták el a gyermekkorú fiúkat, akik egy áruházból loptak.

Az egyik biztonsági távfelügyeletet ellátó cég diszpécsere tett bejelentést a rendőrségen 2021. március 28-án 22 óra 40 perckor, mert a Szekszárd központjában levő egyik hipermarket rendszere betörést jelzett. A szekszárdi járőrök azonnal a helyszínre mentek, és észlelték, hogy az üzlet fotocellás ajtaját szétfeszítették.

A rendőrök a környéken két személyre lettek figyelmesek, akik mikor meglátták a rendőröket, futni kezdtek. Kollégáink azonnal utánuk mentek és elfogtak két gyermekkorút, egy kilenc- és egy tizenkét éves fiút. A gyerekek elismerték a járőröknek, hogy pár perccel korábban ők törtek be a boltba, és egy kosárba pakolták az ellopott termékeket, amit egy közeli parkban az egyenruhások meg is találtak.

A két fiúról megállapították, hogy mindketten a szekszárdi nevelőotthonból mentek el betörni. Őket elszámoltatásuk után visszavitték az intézetbe.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pakson tartottak értekezletet

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot szerveztek a városi rendőrkapitányságon, melyre a környék településeinek, valamint a körzetben működő szervezetek vezetői is meghívást kaptak.