Negyed évszázad után ítélhetik el a Vas megyei gyilkosság elkövetőjét

2022. 07. 19., k - 13:56
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

A KR NNI a napokban zárta le az 1996-ban Gersekaráton megölt H. Sándorné nyomozati aktáját. A nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsított 47 éves vasvári férfi ellen a nyomozók vádemelést javasolnak.      

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Életvédelmi Osztálya folytatott nyomozást N. Zsolt ellen, ahogy arról korábban már hírt adtunk.

A kistelepülésen élőket különösen megrázó eset 1996. december közepén történt. Az már korán kiderült, hogy a gersekarátiak közösségi életét meghatározó Joli néni halálát bántalmazás okozta. Arra azonban, hogy ki lehetett a tettes, 25 évet várni kellett. A széleskörű nyomozás ellenére ugyanis ezt csak később sikerült kideríteni, 2021-ben, amikor a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival összefogva az ügy nyomozásába bekapcsolódtak a KR NNI életvédelmi nyomozói is. Majd a tudomány modernkori vívmányait segítségül hívva, végül szakértői vizsgálatok hozták meg az eredményt, vagyis az elkövető személyét, akit a két szerv 2021. július 6-án fogott el Vasváron.

A büntetőeljárást a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Életvédelmi Osztálya folytatta le a jelenleg 47 éves N. Zsolttal szemben. A mindenre kiterjedő, aprólékos nyomozás során a rendőrök beszereztek minden olyan bizonyítékot, mely egyértelműen alátámasztja a gyanúsított bűnösségét. Így bő egy évre az elfogását követően lezárhatták a vele szemben indított nyomozást, majd az ügy valamennyi iratát megküldték a napokban a Vas Megyei Főügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristállyal kereskedő párost fogtak Kiskunhalason

A település szemfüles rendőrei tegnap hajnalban egy gyalogost ellenőriztek, akinél 12 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak, majd röviddel ezután a terjesztőket is elfogták és őrizetbe vették.  

 

1310-en

Tartottak kiürítési gyakorlatot az Érd Arénában.

 

Vége a bujkálásnak

A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék néhány napja rendelt el körözést.

 

Letartóztatásban

Pénzt követelve támadt áldozatára egy 33 éves férfi Szigethalmon. A rendőrök pár óra alatt elfogták és őrizetbe vették.

 

Valótlanságok

A pestisracok.hu közlésével ellentétben nem egy magánszemély beadványa miatt folytat nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M1 autópályán 2023. március 11-én történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.

 

6 óra mérlege

A rendőrök kicsivel több mint 1000 járművezetőt ellenőriztek 6 óra leforgása alatt, közülük 3 sofőrnél pozitív értéket mutatott a szonda.