Negyedórán belül elfogták a villamoson fenyegetőző utast

2022. 01. 05., sze - 09:46
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az eset során nem sérült meg senki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2022. január 5-én 8 óra 2 perckor érkezett bejelentés, miszerint az 56-os villamoson egy férfi fenyegetőzik.

A BRFK XXII. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei 8 óra 7 perckor a Leányka utcai villamosmegállóban elfogták a férfit, akinél egy kisebb bárdot találtak. A férfi az eszközzel korábban megütötte a villamoskocsit, vele szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt indítanak eljárást, a bárdot pedig lefoglalták. Az eset során nem sérült meg senki.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve rendszeresen ellenőrzik az egyes járatokat, a megállóhelyeket és azok környékét.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopni akartak, őrizetbe kerültek

Három férfi próbált meg rézkábeleket elvinni egy békéscsabai telephelyről. A cég biztonsági kameráinak képét figyelő diszpécser azonban látta, mit csinálnak. Hívta a rendőröket, akik a helyszínen elfogták a férfiakat és két segítőjüket.