Négyszer loptak, elfogták őket a rendőrök

2020. 05. 04., h - 13:08
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A bíróság elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akik négy tatabányai helyszínről, köztük egy segítő szervezet telephelyéről is loptak.

A rendőrségre 2020. április 24-én érkezett bejelentés, miszerint az egyik tatabányai segítő szervezet telephelyén lopás történt. Ismertelen tettesek a korábban adományként kapott gépjárművek közül kettőből katalizátorokat vágtak ki, és ezzel használhatatlanná tették a járműveket. A tatabányai nyomozók azonnal adatgyűjtésbe kezdtek az elkövetők felkutatása érdekében, akiket 2020. április 30-án elfogtak.

Kiderült, hogy a 30 éves Sz. Károly és a 28 éves Sz. János 2020 áprilisában több hasonló jellegű bűncselekményt is elkövetett. 2020. április 11-én bementek egy tatabányai telephelyre, és egy lezárt személygépkocsiból eltulajdonítottak egy katalizátort. Két héttel később szintén egy telephelyen lévő gépkocsiból, valamint az ott lévő épületből loptak autóalkatrészt. Az utolsó lopást április 27-én követték el, amikor a kerítést lenyomva bementek egy tatabányai telephelyre, és az ott parkoló öt gépkocsiból kivették a katalizátort, az egyik csomagteréből pedig négy darab alufelnit, majd távoztak a helyszínről.

A sorozatnak a tatabányai nyomozók vetettek véget, akik a két férfit lopás vétség és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrök az eltulajdonított alkatrészeket is megtalálták, amelyeket lefoglaltak. A rendőrség a két férfit őrizetbe vette, és kezdeményezésére az ügyészség indítványozta letartóztatásukat, amit a bíróság 2020. május 1-jén elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Feloszlatták

A Budapesti Rendőr-főkapitányság feloszlatta az Erzsébet hídon szervezett jogellenes gyűlést.

 

5 órán belül elfogták a rablót

A gyanú szerint a 42 éves férfi két alkalommal is pénzt követelt, amit a félelemben lévő sértett átadott. A telefont is elvette az áldozatától. Az oroszlányi rendőrök öt órán belül elfogták az elkövetőt, akit őrizetbe vettek.

 

Megfogva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a cseh sofőr ellen, aki 19 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.