„Néhány szék alatt csőbomba lesz”

2022. 12. 16., p - 11:28
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint bombák elhelyezésével fenyegetőzött az interneten egy fővárosi rendezvénnyel kapcsolatban. A rendőrök robbanószert nem találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, mivel 2022. december 15-én 18 óra 52 perckor bejelentés érkezett, miszerint egy közösségi oldalon meghirdetett eseménnyel kapcsolatos bejegyzéshez valaki a „Néhány szék alatt csőbomba lesz” hozzászólást írta.

A bejelentést követően a BRFK V. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei megkezdték az adatgyűjtést, a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata pedig szolgálati kutyával átvizsgálta a rendezvény helyszínét. Robbanóanyagot vagy más bűncselekménnyel összefüggésbe hozható dolgot nem találtak.

A BRFK Bűnügyi Főosztály nyomozói a budapesti K. Richárdot azonosították a bűncselekménnyel gyanúsítható személyként, akit 2022. december 16-án 7 óra 20 perckor XIII. kerületi lakásában elfogtak. A 29 éves férfit közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, azonban vallomást nem tett.​

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.

 

Halálos baleset történt Kisszállásnál

Egy teherautó elgázolt egy idős asszonyt, aki vélhetően úgy készült áttolni kerékpárját az 55-ös számú főúton, hogy nem nézett szét kellőképpen és kilépett a jármű elé. A balesetben a nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Díjkitűzés

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Nagykanizsán történt fegyveres rablás kísérlete elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében.

 

Lezárt akta – több lopás is van a számláján

A fiatal gyanúsított 2022. nyarán több százezer forint értékben károsította meg a sértetteket. A többszörösen egyesített büntetőeljárásban most vádemelést javasolnak a szolnoki nyomozók.

 

Túltolta

Hatvankilenc. Nem ennyivel közlekedett, hanem ennyivel lépte túl a megengedett sebességet egy autós Kocséron.