Nehezen tanul…

2022. 10. 03., h - 07:40
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti rendőrök befejezték a nyomozást azzal férfival szemben, akit az eljárás kezdetén még kábítószer birtoklásával, újabb lebukása után azonban már kereskedelemmel gyanúsítottak meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói egy állampolgári bejelentés alapján ütöttek rajta 2021. január 13-án 21 óra 30 perckor T. Lászlón a XV. kerületi otthonában. A kutatás során a férfi hűtőszekrényéből és egy másik szekrényéből több gramm kábítószergyanús anyag került elő üvegekbe és alufóliába csomagolva. A gyanús anyagokat lefoglalták, majd átadták az igazságügyi vegyészszakértőnek további vizsgálatra.

A szakvélemény alapján a lefoglalt anyagok amfetamin és delta-9-THC tartalmú kábítószerek voltak, amelyek hatóanyag tartalma meghaladta a csekély mennyiség felső határát, ezért T. Lászlót a XV. kerületi nyomozók kábítószer birtoklása bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi akkor a bűncselekmény elkövetését elismerte, ám bővebben nem kívánt nyilatkozni az esettel kapcsolatban.

Két hónappal később a 38 éves férfit egy másik ember társaságában vonták intézkedés alá a XV. kerületi rendőrök az egyik kereszteződésben, amikor a zsebéből két alufólia pakk került elő. T. László akkor azt mondta, hogy azok speedet és marihuánát tartalmaznak. A férfi társa később azt állította, hogy heti 2-3 alkalommal vásárolt tőle 1 gramm amfetamint.

A nyomozók ismét kutatást tartottak T. László lakásán, ahol pénzt, fehér porral szennyezett pizzásdobozt, kanalat, két digitális mérleget, néhány gramm fehér port és növényi törmeléket találtak. A kirendelt szakértő ezekről is azt állapította meg, hogy amfetamin és delta-9-THC tartalmú kábítószerek voltak.

T. Lászlót a nyomozók kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, de a gyanúsítás ténye miatt panasszal élt, a terhére rótt cselekmény elkövetését pedig nem ismerte el. Érdemi vallomást az üggyel kapcsolatban ezúttal sem tett.

A nyomozók a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat pedig átadták az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.