Nehézfiúk őrizetben

2023. 02. 10., p - 11:15
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

Éjszaka fogta el a KR NNI a TEK és a KR bevetési egység segítségével azt a két férfit, akiket zsarolással gyanúsítanak. A fenyegetést egy üzleti partnerük kapta, a kilátásba helyezett erőszak pedig a sértett családjára vonatkozott. A zsarolás tárgya többmillió forint volt.     

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult büntetőeljárás a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztály Bűnszervezetek Elleni Osztályán, eredetileg csalás miatt. Az ügy alapját egy illegális üzlet jelentette. Az eladó tisztázatlan tulajdoni viszonyban lévő fémárut akart ugyanis haszonért értékesíteni. Amikor a vevők erre rájöttek, a hatóságok értesítése nélkül maguk akarták visszaszerezni az előleget, és rendezni átverőjükkel a dolgot, mégpedig úgy hogy megzsarolták. 

A budapesti éjszakai életben ismert két férfi a fémáruért átadott többmillió forint ötszörösét követelte a kereskedőtől, és azzal fenyegették meg, hogyha a pénzt nem adja meg nekik, akkor mind őt, mind a családját bántani fogják. A kilátásba helyezett erőszakot példákkal is nyomatékosították számára.

A fenyegetések beváltására azonban a KR NNI felderítőinek gyors és szakszerű reagálása okán már nem került sor. A 44 és a 48 éves budapesti férfit 2023. február 9-én éjszaka a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének, valamint a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztályának a segítségével elfogták. A fiatalabbik férfit Budapesten, XVIII. kerületi lakásában, míg társát a főváros XIV. kerületében, az utcán.              

D. Gézát és K. Csabát zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. 

A sértett és családja biztonsága érdekében a KR NNI a továbbiakban is minden törvény adta lehetőséggel élni fog.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Zaklatás miatt felelhet

A gárdonyi rendőrök befejezték a nyomozást annak a 20 éves férfinak az ügyében, aki ősszel gáz-riasztó fegyverrel fenyegetett meg egy párt.

 

Eltűnt Orsós László

A dombóvári rendőrök a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú eltűnése kapcsán.

 

Három nap, négy elfogás

Nagykerekinél egy körözött autót foglaltak le, míg Ártándon három körözött személyt fogtak el a rendőrök.

 

Halmozta a bajt

A győri rendőrök egy helyi sofőrrel szemben indítottak büntetőeljárást, aki egy időben három jogsértést is elkövetett.

 

Veszélyesek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonkét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év hetedik hetében.

 

Vasrudas rongáló

A budapesti rendőrök azonosították a férfit, aki betörte egy józsefvárosi pártiroda ajtóüvegét.