Nem hagytak időt

2023. 01. 20., p - 10:25
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A lopott fa feldarabolását és eladását tervezte az a két helyi barát, akik egy tatárszentgyörgyi erdőből vágtak ki 43 akácot. A dabasi rendőrök keresztülhúzták számításaikat.

Négy nappal a facsonkok 2023. január 19-ei felfedezése előtt járt az erdőben a tulajdonos. A hiányos állományt jelezte a rendőröknek. A helyszíni szemle nemcsak a fákra, hanem az oda vezető útra is kiterjedt, így találták az oda nem illő „tereptárgyat”: egy autó visszapillantó tükrének darabját. A felderítéshez nem, a bizonyításhoz azonban jelentős mértékben hozzájárult a fekete, műanyag borítás, miután a néhány óra alatt azonosított tettesek egyikének udvarán megtalálták a hozzávaló kocsit - letört visszapillantó tükörrel. A melléképületben halomban álltak a frissen metszett akácok.

A 22 éves, munkanélküli férfi és alkalmi munkákból élő, 19 éves barátja - vallomásuk szerint - kétszer is megjárta az erdőt. Nem túráztak, hanem a láncfűrésszel kivágott fákkal rámolták tele a kocsit. Tervük szerint feldarabolva akarták eladni, hogy pénzhez jussanak, a bevételen pedig osztozkodtak volna. Egyikük rávilágított a helyzetre: „ez azonban nem sikerült, mivel lebuktunk”.

A közel 200 ezer forintot érő fát lefoglalták, visszaadják tulajdonosának.

A két férfi ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.

 

Kereste a bajt – őrizetbe vették

A zuglói rendőrök gyanúja szerint egy férfi eltiltás hatálya alatt vitt el egy nyitva hagyott autót a XIV. kerületből, majd másnap volt barátnője házánál is jelenetet rendezett.

 

Tíz díler rendőrkézen

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.

 

A gyanú szerint bántalmazta a gyermekét

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

 

Időben

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrs körzeti megbízottja ért oda először egy közúti balesethez.