Nem hagytak időt

2023. 01. 20., p - 10:25
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A lopott fa feldarabolását és eladását tervezte az a két helyi barát, akik egy tatárszentgyörgyi erdőből vágtak ki 43 akácot. A dabasi rendőrök keresztülhúzták számításaikat.

Négy nappal a facsonkok 2023. január 19-ei felfedezése előtt járt az erdőben a tulajdonos. A hiányos állományt jelezte a rendőröknek. A helyszíni szemle nemcsak a fákra, hanem az oda vezető útra is kiterjedt, így találták az oda nem illő „tereptárgyat”: egy autó visszapillantó tükrének darabját. A felderítéshez nem, a bizonyításhoz azonban jelentős mértékben hozzájárult a fekete, műanyag borítás, miután a néhány óra alatt azonosított tettesek egyikének udvarán megtalálták a hozzávaló kocsit - letört visszapillantó tükörrel. A melléképületben halomban álltak a frissen metszett akácok.

A 22 éves, munkanélküli férfi és alkalmi munkákból élő, 19 éves barátja - vallomásuk szerint - kétszer is megjárta az erdőt. Nem túráztak, hanem a láncfűrésszel kivágott fákkal rámolták tele a kocsit. Tervük szerint feldarabolva akarták eladni, hogy pénzhez jussanak, a bevételen pedig osztozkodtak volna. Egyikük rávilágított a helyzetre: „ez azonban nem sikerült, mivel lebuktunk”.

A közel 200 ezer forintot érő fát lefoglalták, visszaadják tulajdonosának.

A két férfi ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szamurájkardos emberrablás

Megverték és egy karddal megfenyegették, hogy nem hagyhatja el a házat, végül társával kereket tudott oldani. Az egyik támadó azóta is letartóztatásban, míg társa bűnügyi felügyelet alatt van.

 

Jól kikormozták

A Nógrád vármegye útjain az elmúlt héten technikai eszközzel rögzített sebességtúllépések közül kettőt emeltünk ki.