Nem ismerte a VII. parancsolatot

2022. 09. 23., p - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A kőbányai rendőrök elfogták a férfit, aki egy templomból perselyt, egy üzletből fehérneműt, az utcáról pedig egy autót lopott el.

Kétszer is betért egy X. kerületi templomba egy férfi 2022. szeptember 15-én és 16-án délután. Nem imádkozni akart; a kihelyezett perselyeket, illetve azok tartalmát szemelte ki magának. A tolvaj sikerrel járt, a pénztartók megrongálása után az azokban összegyűlt 30.000 forint adományt magához vette, és a helyszínről távozott.

A X. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították, majd négy napon belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. A 30 éves H. István gyanúsított kihallgatása során a terhére rótt cselekmény elkövetését elismerte, majd további eseteket „gyónt meg” az őt kihallgató nyomozóknak.

A férfi elmondta, hogy 2022. szeptember 14-én éjszaka egy X. kerületi irodáház előtt parkoló kocsi nyitott állapotát kihasználta, majd miután néhány utcányit autózott, a gépkocsit hátrahagyta.

Ezzel nem ért véget a beismerések sora; a 30 éves elkövető egy 2022. szeptember 16-án éjszaka elkövetett lopásról is beszámolt a rendőröknek. Ez alkalommal H. István egy kőbányai bolt ablakát betörte, majd az üzletből pénzt, több női alsóneműt, harisnyát, jelmezt és nadrágot lopott el 200.000 forint értékben.

A tolvajt a X. kerületi nyomozók egy rendbeli lopás vétsége, egy rendbeli lopás bűntette, továbbá egy rendbeli jármű önkényes elvételének bűntette megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Lecserélte a rendszámtáblát

A debreceni nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a 40 éves férfit.