Nem jött be a csajozás, rabolni mentek helyette

2022. 02. 12., szo - 07:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A fővárosi rendőrök négy napon belül elfogták azt a két fiatal férfit, akik egy gázpisztollyal fenyegetve próbálták megszerezni egy pár pénzét.

A rendelkezésre álló adatok szerint két huszonéves fiú 2022. február 4-én este bulizni indult a Belvárosba; előtte jó ötletnek tartották beszerezni egy gáz-és riasztófegyvert, amit a XV. kerületben meg is vettek.

A Deák téren ismerkedni próbáltak, de mivel nem jött össze a számításuk, így 21 óra 20 perckor inkább lementek az V. kerületi Jane Haining rakpartra. A Duna-parton kiszemeltek egy párost; a gáz-és riasztópisztollyal fenyegetve a pénzüket követelték. Mivel nem adtak át semmit, így V. László a fegyvert az egyik sértett nyakához szorította, ezzel is nyomatékosítva követelését. Ez sem vezetett eredményre, így az elkövetők elmenekültek. Az eset során nem sérült meg senki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztálya nyomozást indított az ügyben, majd a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival együttműködve február 8-án mindkét férfit elfogták.

A 23 éves R. Mártont, valamint a 20 éves V. Lászlót fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették őket.​​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Majdnem gyalogosokat gázolt a zebrán

A sofőrt a hatóság az elsőbbségadási szabályok megsértése miatt négy hónapra eltiltotta a vezetéstől és harmincezer forint pénzbírsággal sújtotta.