Nem sikerült a kifosztás; résen volt a zuglói rendőr

2022. 04. 07., cs - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Egy szolgálaton kívüli körzeti megbízottnak tűnt fel, hogy két nő gyanúsan kísérget egy idős asszonyt az utcán.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága kifosztás bűntett gyanúja miatt folytat eljárást két nővel szemben, akik a gyanú szerint 2022. április 1-én 14 óra körül a Budapest, Örs Vezéri bevásárló központban szemeltek ki egy 85 éves idős asszonyt, akivel szóba elegyedtek.

A nőt azzal az indokkal szólították meg, hogy a bankszámláján lévő pénze nincs jó helyen a bankban, ezért jobb, ha leveszi. A tettesek a jóhiszeműséget színlelve elkísérték egy bankautomatához az idős asszonyt, aki levett 200 ezer forintot.

A gyanúsítottak „balszerencséjére”, éppen mellettük ment el a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli körzeti megbízottja, aki meghallotta a párbeszédet.

A zuglói rendőr folyamatosan szemmel tartotta a társaságot és értesítette kollégáit. Amikor az idős néni kijött a bankból a pénzzel, a két nő körbe állta, elterelték a figyelmét és többször belenyúltak a táskájába. Ekkor csaptak le a kiérkező rendőrök.

A feltételezett elkövetőket a nyomozók kifosztás bűntett kísérletének gyanúja miatt hallgatták ki, valamint őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bombariadóval fenyegetőt

A részeg embert nem engedték buszra szállni a XIII. kerületben, ezért fenyegette meg a közlekedési vállalatot. A budapesti rendőrök a férfi bíróság elé állítását kezdeményezik.

 

Menekült

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben 20 migráns tartózkodott.