Nem tankolni ment a benzinkútra, de tetten érték

2022. 06. 13., h - 09:29
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei a helyszínen értek tetten egy férfit, aki benzinkút, büfé és presszó feltörésével gyanúsítható.

 

Bejelentés érkezett 2022. június 12-én kora hajnalban a rendőrségre, mely szerint az egyik kecskeméti benzinkút riasztója betörést jelez. A járőrök azonnal a megadott címre mentek, ahol elfogtak egy 25 éves izsáki lakost. A férfi először egy fémrúd segítségével próbálta meg felfeszíteni a shop fotocellás ajtaját. Amikor nem járt sikerrel, betörte az ajtó melletti üveget, és azon keresztül ment be az üzletbe, ahol vandál módon kutatott át mindent. Végül alig 6.000 forintnyi aprópénzt vett magához elfogása előtt.

A nyomozók azt gyanítják, hogy a férfi további két betörést is elkövetett. Két hónappal korábban - április közepén - egy presszó hátsó ajtaját rúgta be, és 100.000 forintot zsákmányolt. Május 1-jén pedig egy büfé ablakát nyomta be, és a rácson keresztül próbálta megkaparintani a kasszában lévő pénzt, de ez alkalommal nem járt sikerrel.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a jelenleg három lopással gyanúsítható fiatalembert kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. Közben azt is vizsgálják, hogy az elmúlt időszakban más, hasonló jellegű bűncselekményt elkövethetett-e a gyanúsított.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hova tovább?

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-jén az M6-os autópályán közlekedett.

 

Sértetteket, szemtanúkat keresünk!

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének és más bűncselekmények elkövetése miatt a 14010/790/2023. bűnügyi számon eljárást folytat egy 19 éves kaposvári lakossal szemben.

 

Azonnal elfogták a miskolci útonállót

Egy hetvenöt éves nőre támadt rá egy harminckét éves férfi Miskolcon. A rablást egy férfi is látta, aki követte a menekülő támadót, így támogatva a rendőrök munkáját, akik a helyszín közelében elfogták a tettest.

 

A fel nem adott csomag ára

Soha nem adta fel az internetes hirdetésekben vásárolt eszközöket egy három tagú banda, ezzel számos sértettől csaltak ki pénzt országszerte. A szegedi rendőrök elfogták őket.

 

Felderítették

Teljes egészében megtérülhet annak a sértettnek a kára, akinek otthonából több millió forint készpénzt lopott el az elkövető.