Nem tudott elrejtőzni a rendőrök elől

2023. 01. 26., cs - 14:59
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A szolnoki nyomozók őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint az elmúlt 2 hónapban több tiszajenői és cserkeszőlői ingatlanba tört be.

A nyomozóhatóság rendelkezésre álló adatai szerint egy csépai férfi 2022. december és 2023. január között eltelt időben tiszajenői és cserkeszőlői lakatlan ingatlanokat szemelt ki magának, ahonnan segédmotorkerékpárt, háztartási gépeket, kézi szerszámokat, fűkaszát, kerékpárt, gázpalackot és egyéb elektronikai valamint háztartási felszereléseket tulajdonított el. A nyomozók látókörébe került a bűncselekmény feltételezett elkövetője, egy csépai lakos. A férfi miután megtudta, hogy keresik a rendőrök elrejtőzött, ezért ellene elfogatóparancsot adtak ki.

A rendőrök 2023. január 25-én délután Cserkeszőlő belterületén elfogták és előállították a körözöttet. A nyomozók 3 rendbeli lopás bűntett és 1 rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. Vallomása során a 46 éves jogsértő további bűncselekményeiről is beszámolt, melyek visszaellenőrzése még folyamatban van.

A nyomozóhatóság a terheltet őrizetbe vette és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szamurájkardos emberrablás

Megverték és egy karddal megfenyegették, hogy nem hagyhatja el a házat, végül társával kereket tudott oldani. Az egyik támadó azóta is letartóztatásban, míg társa bűnügyi felügyelet alatt van.

 

Jól kikormozták

A Nógrád vármegye útjain az elmúlt héten technikai eszközzel rögzített sebességtúllépések közül kettőt emeltünk ki.