Nem tudta, hogy meglopták

2023. 03. 20., h - 11:06
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A sértett meglepődött, amikor a rendőrök azzal keresték fel, hogy egy órával korábban egy helyi férfi eltulajdonította a motorkerékpárját.

Középkorú férfi ment be egy törökszentmiklósi családi ház udvarára 2023. március 18-án 8 és 9 óra között. A hívatlan embernek megtetszett a teraszon álló, lezáratlanul hagyott segédmotoros kerékpár, ezért azt eltulajdonította. A 35 éves férfi a járművet a Teleki László út és Dobos út kereszteződésénél tolta, amikor rendőrökbe botlott. Kérdésükre nem tudta hitelt érdemlően igazolni a jármű tulajdonjogát. A férfi percekkel később azonban elmondta, hogy honnan vitte el a segédmotoros kerékpárt. Így alakult ki az a helyzet, amikor hamarabb derült fény a bűncselekmény elkövetésére, mint ahogy azt a sértett észlelte volna.

Az egyenruhások előállították a jogsértőt a helyi rendőrkapitányságra és lopás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták.  Megállapítást nyert, hogy a terhelt korábban megvalósított vagyon elleni bűncselekmények miatt bűnügyi felügyelet hatálya alatt állt, azonban ennek szabályait megszegte. Gyanúsított kihallgatást követően a nyomozó hatóság a terhelt őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A rendőrök a lefoglalt járművet a tulajdonosnak visszaadták.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrség nevében

Egy miskolci férfi sms-t kapott a „rendőrség nevében” arról, hogy megbüntették, és kérték, kattintson a linkre. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

 

Őrizetben a rabló

Két nőre is rátámadt az a miskolci férfi, akit azonosítottak, majd elfogtak a rendőrök.