Nem volt karácsonyfája, lopott egyet

2021. 12. 27., h - 10:51
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A jászsági rendőrök gyanúsítottként kihallgattak egy 20 éves férfit, aki eltulajdonította egy jászkiséri család karácsonyfáját. A nyomozók a fát megtalálták és visszaadták a sértettnek.

Egy jászkiséri lakos tett bejelentést a rendőrségen 2021. december 25-én, hogy Szenteste elmentek a rokonokhoz, majd Karácsony első napján délután tértek haza, és míg a házuk üres volt betörtek hozzájuk. A család karácsonyfájáról ismeretlen leszedte a díszítést, majd a fenyőt, több hosszabbító kábellel és egy játékautóval együtt elvitte. A jászsági rendőrök adatgyűjtés során azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét és előállítottak a Jászapáti Rendőrőrsre egy jászkiséri lakost. A gyanúsítottként kihallgatott 20 éves férfi beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy nem volt otthon fenyőjük, ezért vitte el magával. A nyomozók az eljárás során megállapították, hogy ugyanez a férfi 2021. december 1-jén is bement a családi házba mikor az ott lakók szintén távol voltak. A jogsértő akkor egy mobil telefont a töltőjével, valamint egy hosszabbítót tulajdonított el. A rendőrök a fenyőt a férfi otthonában feldíszítve megtalálták, a fát lefoglalták és a tulajdonosának visszaadták.

A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.              

         


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.

 

Ki ismeri fel?

A miskolci nyomozók a lakosság segítségét kérik egy bolti tolvaj azonosításához.

 

Kétkerekűt lopott

Lezárult a nyomozás annak a férfinak az ügyében, aki eltulajdonított Szegeden egy biciklit.

 

Elfogták

Többrendbeli kifosztás és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás a Bicskei Rendőrkapitányságon egy helyi lakossal szemben.

 

Remekeltek

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapata a 2. helyen végzett az Országos Rendőr Kispályás Labdarúgó Bajnokságon. Kollégáink ezzel a sikerrel jogot nyertek a Belügyminisztérium szervei részére szervezett tornán való részvételre is.

 

Közösen ellenőriztek

A kunszentmiklósi rendőrök a közlekedési hatóság közreműködésével nézték át az autókat.