Nemcsak szívta, árulta is

2024. 05. 22., sze - 12:49
Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A füzesabonyi nyomozók őrizetbe vettek egy 59 éves káli férfit, akit pszichoaktív anyaggal visszaéléssel és kereskedéssel gyanúsítottak meg.  

A Kompolton 2023. októberben tartott közúti ellenőrzéskor a járművet vezető férfi ruhájából egy átlátszó, műanyag, kör alakú doboz került elő, amiben fehér, por állagú, kábítószergyanús anyagmaradvány volt. A sofőr a helyszínen elismerte, hogy a dobozban bódító hatású anyag található, amiből nemrég fogyasztott is.

A büntetőeljárásban kirendelt szakértők megállapították, hogy a férfi vérében és vizeletében új pszichoaktív anyag jelenléte mutatható ki, továbbá a lefoglalt, átlátszó dobozban lévő, közel 5 gramm fehér por új pszichoaktív anyagnak minősül.

Ezen tények birtokában a nyomozók a férfi lakóházában 2024. május 15-én egy összehangolt bűnügyi ellenőrzéskor további drogokat foglaltak le. Az imposztort előállították a Füzesabonyi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók az őrizetbevételét követően gyanúsítottként hallgatták ki, valamint kezdeményezték letartóztatását is, amit a járásbíróság el is rendelt.

A gyanúsított 2022 májusa óta elfogásáig a lakóházában, valamint a környező települések lakói kérésére házhoz szállítva, kereskedelmi céllal rendszeresen értékesített pszichoaktív anyagot, kristályt.

.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Segítsenek azonosítani!

A keszthelyi nyomozók a lakosság segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.

 

Bújócska

Ruhák alá bújt egy gyanúsított, amikor a Kunhegyesi Rendőrőrs szolgálatos állománya elszámoltatni érkezett. Őrizet lett a vége.

 

Keressük Farkas Nórát

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a 42 éves nő megtalálása érdekében.