Nincs menekvés

2023. 01. 19., cs - 11:49
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy patakmederben kuporogva fogták el a rendőrök azt a 28 éves férfit, aki az elmúlt egy hónapban vagyon, emberi méltóság, valamint az emberi szabadság elleni bűncselekményeket követett el - a gyanú szerint - Érd környéki településeken, valamint a fővárosban.

Az érdi rendőrök Heves vármegyei kollégáikkal együttműködve bilincselték meg az érdi G. Tibor Richárdot 2023. január 12-én délután, miután egy utcán parkoló kocsi ellopása miatt kezdeményezett intézkedéskor kövér gázt adva elmenekült a rendőrök elől - az érdiek utána, egészen Heves vármegyéig. Mivel a menekülő Gyöngyösön autójával lepadkázott, kitört az egyik kereke, gyalog próbálta lerázni az őt követő rendőröket. Átugrott egy korláton és néhány pillanatra eltűnt a szemük elől, azt hihette, lerázta üldözőit.

Esélytelen volt, a mintegy 8 méter mély és öt méter széles beton-partfallal körülvett patakmederben guggolt, amikor bekerítették. Önmagában a rendőrök előli menekülése is megerősítette a bűncselekmények gyanúját, de ennél jóval több bizonyíték volt ellene a rendőrök birtokában - megbilincselték, elfogták, majd kórházba vitték a lábát fájlaló férfit.

Az érdi nyomozók akkor már több hete G. Tibor Richárd nyomában voltak, aki a városban és a környező településeken bűnös eszköztárának használatával próbált javítani anyagi helyzetén a gyanú szerint. Több gépkocsit is ellopott; egy mozgásában idős koránál fogva korlátozott férfitől két kutyát és 90.000 ezer forintot vitt el; egy érdi nőt vélt sérelme miatt házának felgyújtásával fenyegetett meg; egy 85 éves nyugdíjast nem engedett ki a kocsijából, miután hazavitte és a fuvarért pénzt kért tőle, de attól sem riadt vissza, hogy ellopja egy autópályán lerobbant utánfutó mentését végző férfinek táskáját, miközben azt színlelte, ő is segíteni akar.

A 28 éves férfi a kihallgatásán a vallomástételt valamint a jegyzőkönyv aláírását megtagadta, a gyanúsítás ellen panasszal élt.

G. Tibor Richárd ellen jelenleg nyolc másik büntetőeljárás van folyamatban főként vagyon elleni bűncselekmények, valamint garázdaság gyanúja miatt.

Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az azóta letartóztatott férfi ellen lopás bűntettének, személyi szabadság megsértése bűntettének, csalás bűntette kísérletének, kifosztás bűntettének, lopás vétségének, valamint zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.