Nyaklánckitépőt fogtak a józsefvárosi rendőrök

2020. 06. 27., szo - 08:14
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A VIII. kerületi nyomozók négy lopással gyanúsítják a 39 éves férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányságának járőrei 2020. június 23-án 15 órakor kaptak riasztást arról, hogy a Kálvária téren történt egy nyaklánckitépés. A perceken belül kiérkező rendőrök a kamerafelvételek visszanézését követően kollégáiktól pontos leírást kaptak a feltételezett elkövető ruházatáról, akit 15 óra 35 perckor a Magdolna utcában – nem messze az elkövetés helyszínétől – felismertek és elfogtak. A járőrök a 39 éves R. Pétert előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A gyanú szerint a budapesti férfi 2020. április 15-e és május 4-e között Budapesten a VIII. kerületben hasonló módszerrel három nő sérelmére követett el nyaklánckitépést; megközelítette őket vagy útbaigazítás kérést színlelve közelebb került hozzájuk, majd leszakította a nyakláncukat és elfutott a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói R. Pétert négyrendbeli lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határmenti együttműködés

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok Szegeden fogadta román partnereit.