Nyolc sérült, nyolc gyanúsított

2023. 10. 27., p - 12:03
Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A hatvani lövöldözés gyanúsítottjai önként feladták magukat.

A Hatvani Rendőrkapitányság csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és más bűncselekmények gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen elkövetők ellen, akik 2023. október 13-án éjszaka - botokkal, karddal, gumilövedékes és gázriasztó fegyverekkel – egy helyi család lakóházánál megjelenve rátámadtak az ott élőkre.

A bántalmazás következtében nyolcan sérültek meg, közülük hárman súlyosan.

A hatvani rendőrök a helyszínen begyűjtött információk alapján, elfogatóparancsot adtak ki a feltételezett elkövetők ellen,  akik 2023. október 26-án önként megjelentek a városi rendőrkapitányságon.

A nyomozók hét hatvani és egy turai férfit hallgattak ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vételük mellett kezdeményezték letartóztatásuk elrendelését.

A részleges beismerő vallomásokból kiderült, hogy az érintett két család között régebb óta húzódó nézeteltérés, pénzügyi elszámolási vita van.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eredményes vadászat a vadászkürtért

A Győri Rendőrkapitányság a napokban zárta le egy 41 éves férfival szemben folytatott büntetőeljárását, aki Győrben egy vadászkürtöt talált és lopott el.

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.