Nyomozás egy a közösségi médiában megjelenő hír alapján

2022. 06. 24., p - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A XV. kerületi rendőrök először a sértettet, majd a feltételezett elkövetőt kutatták fel egy szexuális erőszak kísérletének kapcsán. Lefolytatták az eljárást és az ügy iratait átadták az Ügyészség részére.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. Kerületi Rendőrkapitánysága egy 2022. április 6-án a közösségi médiában megjelenő hír alapján indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A gyanú szerint április 4-én 21 óra 30 perc körül Budapest XV. kerületében, a Páskomliget utcában megtámadott egy nőt; a földre lökte, ráfeküdt, fogdosni kezdte, majd egy késsel megfenyegette. A férfi végül elfutott, mivel egy kutyáját sétáltató nő megzavarta.

A nyomozók a hivatalból indított eljárás során először felkutatták a sértettet, majd azonosították és nyolc nappal a hatóság tudomására jutását követően, 2022. április 14-én elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit, B.Pált.

A 26 éves budapesti férfit a rendőrök szexuális erőszak bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt.

A sértett a segítségére siető járókelőnek köszönhetően nem sérült meg.

A XV. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait a napokban átadták az Ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem adta meg

Egy személygépkocsi vezetője az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére úgy hajtott be az útkereszteződésbe, hogy baleset lett a vége.

 

Remekül szerepeltek

Az előkelő hatodik helyen végzett a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csapata az országos strandröplabda bajnokságon.