Okostelefont csak okosan

2024. 04. 12., p - 10:44
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az olcsó is lehet jó? Esetünkben nem így volt. A sértett 500 ezer forintja bánja, hogy bedőlt a valódiság látszatának.

A napokban, a Bonyhádi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték egy, még 2023 őszén –ismeretlen tettes ellen – indult ügyben az eljárást. Egy bonyhádi férfi tett feljelentést tavaly októberben, mert egy Pécsen megismert férfitól vásárolt két telefonról kiderült, hogy azok csak klónok, használni egyiket sem lehet. A tévedésbe ejtett férfinak 500 ezer forintja bánta az üzletet.

A sértett elmondta, egy pécsi vásárlás alakalmával egy áruházi parkolóban vásárolt először a férfitól igazinak látszó parfümöket, jó áron. Mivel elégedett volt az áruval, később is szeretett volna még venni. Beszélgetés közben megtudta, hogy telefonokkal is foglalkozik, a Krisztiánként bemutatkozó fiatalember. Megegyeztek, hogy novemberben leszállítja a két megrendelt készüléket. Az akkor nagyon újnak számító típusból egy telefon ára 700 ezer forint körül volt, így kapott az alkalmon, hogy kettőt vehet félmillióért. Amint hazaért, szerette volna kipróbálni, de sehogy nem jött össze a beüzemelés. Mikor kiderült a turpisság, hívta az eladót, aki szabadkozott, hogy ilyen még nem történt a praxisa során. Ígérte ugyan, hogy visszaadja a pénzt, de a megbeszélt, és többször módosított határidőig sem rendezte a tartozását.

A bonyhádi zsaruk eljutottak egy, az elkövetéskor 33 éves budapesti férfihoz, aki egyébként Ferenc. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a telefonokat araboktól vette Pesten 110 ezer forintért, tudva, hogy azok nem igazi mobilok. A parfümöket is a fővárosban szerzi be kínaiaktól kétezerért, majd többnyire fővárosi, ritkábban vidéki nagyáruházak parkolóiban árulja ötezerért. Munkahelye nincs, ezekből a csalárd üzletekből szerzi jövedelmét.

Felhívjuk a figyelmet, hogy bár a csomagolás az eredetiség látszatát kelti, az azonos sorozatszám nagyon árulkodó!

A Bonyhádi Rendőrkapitányságon az ügy vizsgálatát befejezték és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a betörő

Több millió forintot és arany ékszereket lopott egy férfi Szegeden. A rendőrök elfogták.

 

Országos elismerésben részesült

Szommer Attila, A Déli Agrárképző Centrum Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum és Kollégium tanára országos rendőrfőkapitányi jutalmat vehetett át Pedagógusnap alkalmából.

 

Kivonták a forgalomból

A bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi új pszichoaktív anyagot árult Kunmadarason, a karcagi nyomozók őrizetbe vették.

 

Körözött autó Röszkén

A Kecskeméti Rendőrkapitányság által keresett kocsit foglaltak le Röszke közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Ki lehet Ő?

A Szigetszentmiklósi nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.