Oltási igazolásokkal üzletelt az orvos és az asszisztense

2022. 03. 04., p - 14:41
Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A két nő több embert is jogosulatlanul juttatott védettségi igazolványhoz.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével 2022. március 3-án hajnalban Jánoshalmán fogták el azt az orvost és asszisztensét, akiket védettségi igazolással való visszaéléssel, valamint vesztegetés elfogadásával gyanúsítanak.

A nyomozás adatai szerint a doktornő, valamint asszisztense az elmúlt egy évben közel 2700 oltást rögzített az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér adatbázisába. Számos esetben pénzért cserébe olyan embereket is védettségi igazolványhoz juttattak, akik valójában nem kaptak koronavírus elleni védőoltást. A háziorvos személyesen fogadta a jelentkezőket a rendelőjében, az asszisztense pedig beoltottként rögzítette őket az egészségügyi adatbázisban, így jogosulttá váltak a védettségi igazolványra.

Mindkét nő lakásán, illetve a rendelőben is kutatást tartottak a nyomozók, amely során több mint 3 millió forintot, 1000 eurót, regisztrációs nyilatkozatokat, oltási igazolásokat, oltóanyag-ampullákat, telefonokat és laptopokat, valamint két gépkocsit foglaltak le.

A rendőrök mindkettőjüket előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. Az orvost őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

A bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrök további 10 pácienst – akik anyagi ellenszolgáltatásért oltás nélkül jutottak védettségi igazoláshoz – gyanúsítottként hallgattak ki.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Részrehajlás nélkül

A Budapesti Rendőr-főkapitányság visszautasítja a Mérce és a Magyar Jelen állításait.

 

Fokozott rendőri jelenlét

Hétvégén Komárom-Esztergom vármegye közútjain közlekedésrendészeti ellenőrzések várhatóak.

 

Körözött autó Nagylakon

Német hatóságok által körözött autót foglaltak le Nagylak közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Újabb díler rács mögött

Egy törökszentmiklósi lakost vettek őrizetbe a rendőrök, akik környékbelieket látott el illegális szerekkel.

 

Polgárőr tartotta vissza a betörőt

Nem tudott ellopni semmit, mérgében végül egy autót rongált meg. A rendőrök kiérkezéséig a dunavecsei polgárőr visszatartotta a férfit.