Önbíráskodás miatt vettek őrizetbe két főt az oroszlányi rendőrök

2022. 12. 02., p - 08:49
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Jogosnak vélt tartozás fejében mentek a sértetthez, akinek lakásba erőszakkal bementek, majd a kölcsön visszaadására szólították fel. A kabátjával együtt távoztak a sértettől.

Jogosnak vélt tartozás miatt ment a sértetthez a 23 éves F. Krisztián és a 30 éves F. Zoltán november 29-én délután. Az oroszlányi lakásnál a bejárati ajtót ütni-verni kezdték, és közben kiabáltak. A lakót 10 ezer forint kölcsön visszaadására szólították fel. A sértett a megrongált ajtót kinyitotta, ekkor az akarata nélkül a két férfi oda bement. A lakásban további vita alakult ki a felek között, végül egy kabátot vittek magukkal.  

Még ezen a napon azonosításra került F. Krisztián és F. Zoltán helyi lakosok, őket az oroszlányi nyomozók másnap gyanúsítottként kihallgatták önbíráskodás bűntett elkövetése miatt. Egyikük sem ismeretlen már a rendőrök előtt, mindkettőjük ellen van folyamatban büntetőeljárás. A kábítószerteszt pozitív eredményt mutatott, ellenük így kábítószer birtoklása miatt is indult büntetőeljárás. Az Oroszlányi Rendőrkapitányság F. Krisztiánt, és F. Zoltánt őrizetbe majd kezdeményezte, hogy a Tatabányai Járás Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatásukra.

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megölte szomszédját

A bejelentést követő 30 percen belül kattant a bilincs annak a férfinak a kezén, aki Esztergomban bántalmazta ismerősét.

 

Sikeres együttműködés

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói a Múcsonyi Polgárőr Szövetség munkatársainak az információi alapján fogták el a tolvajokat.

 

Halmozta a szabálysértéseket

Az Edelényi rendőrök elállítottak, majd szabálysértési őrizetbe vettek egy sofőrt, aki érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkező autójával, jogosítvány nélkül közlekedett.