Önbíráskodásért kell felelniük

2022. 06. 25., szo - 12:37
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A karcagi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki két férfit, akik az előre megállapodottakra fittyet hányva több pénzt akartak az elvégzett munka után.

A Karcagi Rendőrkapitányság önbíráskodás bűntette miatt folytat eljárást két férfi ellen. Az ügy adatai szerint 2022. június 17-én egy kunmadarasi lakos kertfelújítási munkálatok elvégzésére megállapodott egy kunhegyesi férfivel, aki másnap több munkással együtt el is végezte a vállalt munkát. Elszámoláskor azonban keveselte a korábbi egyezség szerinti 350.000 forint munkadíjat, és többet követelt úgy, hogy az a megbízóban komoly félelmet keltett. A sértett a megfélemlítés hatására, hogy eleget tudjon tenni a követelésnek az egyik pénzintézetbe ment, ahová a férfi és egy társa elkísérte. A sértett átadott a követelőnek további 140.000 forintot, akinek a pénz még mindig kevésnek bizonyult, és további összeg átadását követelte egy későbbre megbeszélt időpontban. A találkozón a 35 éves férfi apjával és egy ismerősével együtt megjelent, majd őket a pénz átadását követően a karcagi rendőrök a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tisza MEKTO bevetési egységével együttműködve elfogták és előállították. A nyomozók apát és fiát gyanúsítottként kihallgatták.         

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újra járható a 48-as főút

A rendőrök a baleset helyszínelését befejezték, a félpályás útlezárást 15 óra 45 perckor feloldották, a forgalom ismét zavartalanul haladhat.

 

„Jó buli” volt

A rendőrök néhány nap alatt elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves férfit.

 

Őrizetben egy ózdi díler

A rendőrök elfogtak egy ózdi drogterjesztő férfit, akit elfogása után gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.