Önkényesen beköltözött és még az áramot is lopta

2022. 07. 07., cs - 11:36
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az esztergomi nyomozók vádemelési javaslattal lezárták az eljárást azzal a 34 éves férfival szemben, aki családjával egy lakatlan házba, a tulaj engedélye nélkül beköltözött.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a helyi lakost, aki egy cég tulajdonában lévő ingatlanba 2019-ben önkényesen beköltözött. A lakáshoz tartozó villanyóra le lett szerelve, de hogy az lakható és komfortos legyen az elkövető az áramot lopta. Hosszabbítok segítségével illegálisan vezette be az áramot, így működtette az elektromos eszközeit. Az elektromos hálózat túlterhelése, és a szakszerűtlen áramfogyasztás miatt tűz keletkezett, a sorház több lakása is kiégett. Később a sorház lebontásra került.

1

A gyanúsított személy ellen közveszély gondatlan okozása, valamint nagyobb értékre elkövetett lopás bűncselekmények elkövetése miatt indult büntetőeljárás. Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Tatabányai Járási Ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Fehér László

A Tapolcai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a férfi megtalálása érdekében.

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.