Órákra bezárta kislányát és idős ismerősét egy férfi a fűtetlen házba

2023. 02. 14., k - 08:57
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A pápai rendőrök személyi szabadság megsértése miatt indítottak büntetőeljárást a 48 éves helyi lakos ellen.

Egy állampolgár értesítette a rendőrséget 2023. február 10-én délután arról, hogy az egyik pápai ingatlanból két személy segélykiáltására lett figyelmes, akik nem tudták elhagyni az épületet. A pápai járőrök azonnal a helyszínre indultak, ahol azt tapasztalták, hogy egy 8 éves kislány és egy 79 éves idős hölgy tartózkodik a bezárt lakásban. A rendőrökkel egyidőben ért a lakáshoz annak tulajdonosa, aki kulccsal kinyitotta a bejárati ajtót. A fűtetlen házban tartózkodó személyek cipőben és kabátban voltak, tüzelő sem a lakásban sem az udvaron nem volt. A rendőri eljárás során megállapítást nyert, hogy az ingatlan 48 éves tulajdonosa reggel elment otthonról, amelynek alkalmával a gyermeket és az általa befogadott ismerőst több órára bezárta a lakásba. A kislány és az idős asszony fáztak, éhesek voltak, ezért kiabáltak segítségért.

A kiérkező rendőrök a férfit elfogták és előállították, majd a nyomozók személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogadhatatlan kockázatot vállaltak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhárom ittas, illetve egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonkettedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.