Őrizetben

2024. 02. 06., k - 12:54
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Magas fokon műveli a pancserséget az a mezőtúri férfi, aki most a fogdában gondolkodhat cselekményeiről.

Egy 27 éves mezőtúri férfit gyanúsítanak a helyi rendőrök azzal a bűncselekménnyel, ami február 3-án történt a város egyik üzletében. A tettes a boltba betérve 186 700 forint értékű áruval pakolta meg a bevásárlókocsiját, majd kitolta azt a bejárati ajtón keresztül. Ezután biciklire pattant, és maga mögött húzta a megpúpozott bevásárlókocsit, azonban menekülés közben a kocsi kereke megakadt a járdaszegélybe, ezért a tettes mindenestül otthagyta. A férfi 2023-ban három alkalommal próbálkozott hasonló módszerrel élelmiszerüzleteket megkárosítani, azonban egyszer felborult a 119 ezer forintnyi áruval megpakolt kocsi, a másodjára feltartóztatták a bolt dolgozói, harmadszorra azonban sikerült a lopás, és 62 ezer forint értékű árut vitt magával.

Szintén ő a gyanúsítottja egy január 7-ei bűncselekménynek is. Akkor elhajtott egy lezáratlanul parkoló gépkocsival, amiben az óvatlan tulajdonos benne felejtette az indítókulcsot. A járművel Törökszentmiklós irányába indult, azonban balesetet szenvedett, mert lesodródott a főútról. Ekkor kiszállt a járműből, és magához vette a tulajdonos pénztárcáját, amiben személyes okmányok, bankkártyák és némi pénz volt.

A férfit elfogták és előállították a mezőtúri rendőrök, és a többszörösen egyesített nyomozásban közokirat, magánokirat, készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette, továbbá négyrendbeli, üzletszerűen megvalósított lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozó hatóság őrizetbe vette, és kezdeményezték letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csapatmunkával mentettek életet

Végzetes lépésre szánta el magát egy fiatal férfi Zalaegerszegen. Civilekkel közösen sikerült megakadályozni, hogy tragédia történjen.

 

Dühében gyújtogatott, még aznap elfogták

Senkitől nem tudott cigarettát kérni, ezért felgyújtotta egy trafik zárt, műanyag ajtaját egy férfi Magyarbánhegyesen. A rendőrök hamar kiderítették, ki volt a rongáló, és vádemelést javasolnak ellene.

 

Lakásbetörő őrizetben

A törökszentmiklósi rendőrök őrizetbe vettek egy 24 éves férfit, aki az elmúlt hónapokban 10 bűncselekményt követett el Fegyverneken, zömmel lakásbetöréseket.

 

Véget ért egy betöréssorozat

Egy 16 éves fiatal több alkalommal tört be tatai fagyizókba, ahonnan elvitte a váltópénzt. A járőrök a napokban fogták el a hívatlan látogatót.