Őrizetben a betörő

2022. 02. 10., cs - 14:38
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A kisrécsei férfi 21 betörést követett el a Balaton déli partján.

A nyomozás adatai szerint egy férfi 2020 és 2021 nyarát a Balaton déli partján töltötte, és a part menti településeket végig járva -többek között- Balatonvilágoson, Zamárdiban, és Balatonmáriafürdőn összesen 21 családi házba és nyaralóba tört be, ahonnan több kerékpárt, valamint ékszereket, mobiltelefonokat, alkoholt és mintegy hárommillió forint készpénzt tulajdonított el. Néhány helyen a tulajdonosokat alvás közben lopta meg tolvaj. A Siófoki Rendőrkapitányság nyomozói az adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőt, akit 2022. február 9-én elfogtak és a rendőrkapitányságra állítottak elő.

A Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a 46 éves férfit többrendbeli lopás és kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. A kisrécsei lakos a vallomása során a bűncselekmények elkövetését beismerte.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alvó férfi feje mellől lopott

A jászberényi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki besurrant egy jászberényi ingatlanba, és amíg a tulaj békésen aludt, a házban kutakodott, majd onnan készpénzt lopott el.

 

Nem nyaralni indult

Gurulós bőröndbe pakolta a kispesti házból ellopott tárgyakat egy férfi, aki végül a szomszédok karjában landolt.