Őrizetben a bolgár embercsempész

2021. 01. 07., cs - 08:31
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az M6-os autópályán ellenőriztek egy bolgár rendszámú autót, melyben kilenc illegális migráns és egy embercsempész utazott.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai 2021. január 6-án az éjszakai órákban ellenőriztek egy bolgár honosságú kisbuszt az M6-os autópálya 134-es kilométerszelvényében, a Fácánkerti pihenőben. A járművet vezető bolgár férfin kívül a gépkocsiban kilenc – magukat szír állampolgárnak valló – személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért a járőrök a sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállították.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 23 éves bolgár állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alvó férfi feje mellől lopott

A jászberényi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki besurrant egy jászberényi ingatlanba, és amíg a tulaj békésen aludt, a házban kutakodott, majd onnan készpénzt lopott el.

 

Nem nyaralni indult

Gurulós bőröndbe pakolta a kispesti házból ellopott tárgyakat egy férfi, aki végül a szomszédok karjában landolt.