Őrizetben a csalássorozat elkövetője

2023. 06. 09., p - 07:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A 46 éves férfi a gyanú szerint sorozatjelleggel követett el bolti csalásokat a fővárosban. Legtöbbször a tulajdonos ismerősének adta ki magát; ezzel több mint félmillió forint kárt okozott.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2023 áprilisától közel két hónapon keresztül sorozatosan vert át embereket a fővárosban. Módszere az volt, hogy üzletekben – a V., VII., VIII., IX., XII., XIII. és XXI. kerületben – az alkalmazottak előtt a tulajdonos ismerősének adta ki magát, és különböző indokokkal pénzt csalt ki tőlük. Jellemzően arra hivatkozott, hogy a főnök küldte a bérleti díjért, és ezért kell neki a pénzt átadni, de volt, hogy telefonbeszélgetést színlelve jutott a zsákmányhoz. A megtévesztett sértettek fejenként több tízezer forintot adtak a férfinak.

A ferencvárosi nyomozók az V., VII., VIII., IX., XII., XIII. és XXI. kerületi ügyeket egyesítették. Az eljárás során kiderült, hogy a feltételezett elkövető összesen 10 üzletbe ment be, melyből 9 alkalommal sikerrel járt. Ezek során több mint félmillió forint kárt okozott a tulajdonosoknak.

A IX. kerületi nyomozók a 46 éves L. Márkot több rendbeli csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során elismerte a bűncselekmények elkövetését. A rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rangos elismerést kapott az ORFK-OBB

Baleset-megelőzési programjáért kapott Fair Play díjat az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, amelyet dr. Kuczik János Zoltán r. vezérőrnagy, a bizottság elnöke vett át a Műjégpályán rendezett díjátadó gálán 2023. december 4-én.

 

Rollert lopott, elfogták

Szeged belvárosában vitt el egy elektromos rollert egy férfi. A rendőrök rövid időn belül gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Ne lopjuk el a követési távolságot!

A sávváltásnak is vannak szabályai. Békéscsabán egy rendőrkocsi kamerája rossz példát rögzített. Egy autós alig száz méteren belül ötször váltott sávot, és többször úgy ment be a mellette haladó járművek közé, hogy a követési távolságot használta ki, foglalta el.

 

Fokozott ellenőrzés Mezőkövesden

A mezőkövesdi stadionban 2023. december 10-én rendezik a Mezőkövesd Zsóry FC – Fehérvár FC labdarúgó mérkőzést. A rendőrség ezen a napon fokozott ellenőrzést végez a város közigazgatási területén.

 

Rendőrkézen az önbíráskodó duó

A szegedi rendőrök előállították azt a két helybéli férfit, akik egy tartozás miatt léptek fel agresszívan ismerőseikkel szemben.