Őrizetben a házaló (videóval)

2015. 12. 06., v - 08:54
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rablás és súlyos testi sértés kísérlete miatt körözött nőt Romániában fogták el, majd a román hatóságok az ártándi határátkelőhelyen átadták a kecskeméti nyomozóknak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Ö. Gizella 46 éves román állampolgár ellen.

 

A nyomozás adatai alapján a nő 2015. január 20-án 12 órakor becsengetett egy kecskeméti ingatlanba, ahol ruhát akart eladni egy idős férfinak. A bácsi beengedte őt a házába. A gyanúsított a nadrágokat felpróbáló figyelmetlenségét kihasználva a sértetten lévő ing zsebéből készpénzt akart ellopni, azonban a férfi ezt észlelte és elküldte a házalót.

 

A román nő két nap múlva ismét megjelent az ingatlannál és felajánlotta a bácsinak a korábban eladott rossz minőségű nadrágok cseréjét. Amíg a férfi elfordult a ruhákat felpróbálni, a gyanúsított a szobában lévő szekrényekben kutatott. A házigazda ezt észlelve kérdőre vonta a házalót, aki azzal magyarázta tettét, hogy ajándék ruhadarabokat szeretett volna a meglévők közé csempészni.

 

Amikor az ott lakók távozásra szólították fel az idegent, ő újabb ürügyekkel biztosította maradását: először rosszullétre hivatkozva vizet kért, majd a hazautazásához próbált meg készpénzt szerezni. A jóhiszemű bácsi az inge zsebébe nyúlva vette észre, hogy onnan hiányzik a pénze. Megpróbálta visszatartani a feltételezett elkövetőt, azonban a nő erősen meglökte a szoba ajtaját, melynek következtében a kilincsét szorító sértett a földre esett. MIndezek után a nő elmenekült a helyszínről. 

 

A kecskeméti rendőrök azonnal megkezdték az elkövető felkutatását. A felderítő munka eredményeként a nyomozóknak sikerült beazonosítani a feltételezett elkövetőt. Mivel a román nő felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre, ezért a Kecskeméti Rendőrkapitányság 2015. augusztus 4-én elrendelte Ö.Gizella országos körözését. A nyomozás során felmerült a gyanú, hogy a feltételezett elkövető külföldön tartózkodik, ezért ellene a Kecskeméti Járásbíróság 2015. október 27-én európai elfogatóparancsot bocsátott ki, amely alapján a nőt a román hatóságok 2015. november 19-én elfogták, majd - az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Interpol Magyar Nemzeti Iroda közreműködésével - 2015. december 4-én 11 óra 20 perckor az Ártánd Közúti Határátkelőhelyen átadták a kecskeméti nyomozóknak.

 

A rendőrök Ö. Gizellát - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként kihallgatták és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.