Őrizetben a katalizátortolvajok

2022. 09. 07., sze - 08:56
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A zalai rendőrök több hónapos nyomozást követően a Terrorelhárítási Központ segítségével ütöttek rajta a feltételezett elkövetőkön.

Zalaegerszegről és a környező településekről, valamint Vas megyéből is érkezett az utóbbi hónapokban több bejelentés, hogy különböző telephelyekről tucatszám tűntek el katalizátorok, ezzel összesen több, mint kettő millió forint értékű kárt okozva a sértetteknek. Az elkövetők mindig azonos módszerrel, az éj leple alatt, a kerítésen átmászva, vagy azt megbontva hatoltak be a telephelyekre, ahol az ott elhelyezett gépjárművek kipufogórendszeréről levágták a katalizátorokat, majd azokat értékesítették.

A zalaegerszegi nyomozók három feltételezett elkövetőt azonosítottak, az elfogásukra szervezett akciót 2022. szeptember 5-én hajnalban indították. A Terrorelhárítási Központ együttműködésével megyeszékhelyi otthonukban csaptak le az 50 éves és 47 éves férfiakra, akiket előállítottak a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra.

A Bűnügyi Osztály nyomozói a testvérpárt 16 rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek az ügyészségen letartóztatásuk indítványozásra. A jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó harmadik társuk felkutatása folyamatban van, ellene elfogatóparancsot adtak ki.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ramóna és Rambo

Kapcsolatuk újkeletű, de az összhang már most teljes, és a korkülönbség sem zavaró tényező. Szerelem volt első látásra.

 

Több szabályt nem is sérthetett volna meg

A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy gépkocsivezetőt, aki ittasan, bedrogozva, jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt vezetett, amikor a piros lámpánál egy kereszteződésbe hajtva balesetet okozott Óbudán, majd elhagyta a helyszínt.

 

Nyílt napot tartottak Kiskunhalason

Középiskolásokat fogadtak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai, akik különféle bemutatókkal várták a fiatalokat. A diákok közelebbről is megismerkedhettek a rendőri hivatás sokszínűségével.

 

Őrizetben az autófeltörő

Betörte két autó ablakát és az egyikből el is vitt egy tankolókártyát, valamint több használati eszközt egy férfi Szegeden. A rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottat.