Őrizetben a katalizátortolvajok

2022. 09. 07., sze - 08:56
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A zalai rendőrök több hónapos nyomozást követően a Terrorelhárítási Központ segítségével ütöttek rajta a feltételezett elkövetőkön.

Zalaegerszegről és a környező településekről, valamint Vas megyéből is érkezett az utóbbi hónapokban több bejelentés, hogy különböző telephelyekről tucatszám tűntek el katalizátorok, ezzel összesen több, mint kettő millió forint értékű kárt okozva a sértetteknek. Az elkövetők mindig azonos módszerrel, az éj leple alatt, a kerítésen átmászva, vagy azt megbontva hatoltak be a telephelyekre, ahol az ott elhelyezett gépjárművek kipufogórendszeréről levágták a katalizátorokat, majd azokat értékesítették.

A zalaegerszegi nyomozók három feltételezett elkövetőt azonosítottak, az elfogásukra szervezett akciót 2022. szeptember 5-én hajnalban indították. A Terrorelhárítási Központ együttműködésével megyeszékhelyi otthonukban csaptak le az 50 éves és 47 éves férfiakra, akiket előállítottak a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra.

A Bűnügyi Osztály nyomozói a testvérpárt 16 rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek az ügyészségen letartóztatásuk indítványozásra. A jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó harmadik társuk felkutatása folyamatban van, ellene elfogatóparancsot adtak ki.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.