Őrizetben a milliókat zsákmányoló betörők

2022. 07. 14., cs - 13:21
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A szekszárdi nyomozók rövid időn belül elfogták azt a nőt és társát, akik Bátaszéken keddre virradóra több mint 15 millió forintot zsákmányoltak, miután betörtek egy családi házba.

Egy 54 éves bátaszéki férfi tett telefonon bejelentést a rendőrségre 2022. július 12-én éjjel 1 óra 30 perc körüli időben, mert miután munkából hazaért észlelte, hogy a házába betörtek. Az ismeretlen a bejárati ajtót befeszítette, a lakásból ellopta a lemezkazettát a benne lévő több mint 15 millió forinttal és 5 ezer euróval együtt.

Kollégáink széleskörű adatgyűjtést végeztek, gyanújuk egy helyi nőre terelődött. Az asszonyt elszámoltatták, aki kezdetben tagadta a lopást. A nyomozók több ingatlanban kutatást tartottak és 12,5 millió forintot és nagy mennyiségű aranyékszert foglaltak le. A rendőrök előállítottak egy, a betöréssel kapcsolatba hozható férfit is, akit szintén őrizetbe vettek.

Az asszony és társa ellen a Szekszárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán indult eljárás lopás bűntette miatt.

A nyomozók az ügyészségen előterjesztést tettek a testvérek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem emlékszik rá, hogy jutott haza

Gyanúsítottként hallgattak ki a tamási rendőrök egy dúzsi férfit, aki egy Hertelend-pusztai telephelyről elkötött rakodógéppel próbált hazajutni.

 

Senkiét, egy rendőrét se!

Nem rongálható senki tulajdona büntetlenül. Egy váci nyomozót is választott áldozatai közé egy 29 éves váci férfi - a sértett kollégái elfogták.

 

Egyedi kombináció

Virágláda-, és kameratolvajok azonosításához kérnek segítséget a dunakeszi nyomozók.