Őrizetben a rablók

2023. 07. 24., h - 10:38
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A mezőtúri rendőrök őrizetbe vették annak a triónak a tagjait, akik a megalapozott gyanú szerint betörtek egy 88 éves nőhöz, pénzt követeltek tőle, és ennek nyomatékot adva meg is verték.

A Mezőtúri Rendőrkapitányságra 2023. július 23-án délután érkezett bejelentés, miszerint az éjszaka során egy idős helybeli nő rablás áldozatává vált. A mezőtúri rendőrök azonnal a helyszínre vonultak, és a szemlével párhuzamosan megkezdték az adatgyűjtést, valamint a tanúk kihallgatását. Nem volt egyszerű dolguk, mivel a sértett koránál fogva nehezen tudta feleleveníteni a történteket. A beszerzett információk alapján hárman jelentek meg nála éjjel, betörték az ajtót, majd pénzt követeltek tőle. Tekintve, hogy ennek önként nem tett eleget, tettleg bántalmazták, a lakást átkutatták, végül pénzt, televíziót és két gázpalackot vittek el tőle. Az idős hölgy az előzetes orvosi vizsgálatok alapján 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A forró nyomos üldözés során a mezőtúri rendőrök hely- és személyismeretének köszönhetően látókörükbe került egy testvérpár és az idősebbik felesége. Az egyenruhások a 22 éves szarvasi férfit és 21 éves feleségét, valamint a 24 éves mezőtúri férfit elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, majd a nyomozók rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket. A két férfi beismerő vallomást tett. A nyomozók több helyszínen foganatosítottak kutatást, melynek eredményeként a lopásból származó gázpalackokat és a televíziót megtalálták és lefoglalták.

Mindhárom gyanúsítottat a nyomozó hatóság őrizetbe vette, és előterjesztést tettek letartóztatásukra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tíz díler rendőrkézen

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.

 

A gyanú szerint bántalmazta a gyermekét

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

 

Időben

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrs körzeti megbízottja ért oda először egy közúti balesethez.

 

Eltűnt Németh József

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Közel kilencmillió forint a kár

Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

 

Ki látta Orsós Krisztiánt?

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az eltűnt fiú megtalálása érdekében.