Őrizetben a salgótarjáni halálos baleset okozója

2020. 11. 12., cs - 18:41
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy 17 éves karancslapujtői fiú ellen folytat büntetőeljárást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Halálos közúti baleset gondatlan okozása és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya egy 17 éves karancslapujtői lakossal szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiú 2020. november 12-én 8 óra 20 perckor a 21-es számú főúton, Salgótarján külterületén haladt személygépkocsival Pálfalva városrész irányából a városközpont felé, amikor átsodródott a szemközti forgalmi sávba és frontálisan ütközött az ott közlekedő másik gépkocsival. A balesetben a vétlen jármű vezetője és utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életüket vesztették.

A rendőrök a beszerzett adatok alapján megállapították, hogy a 17 éves fiú vezetői engedéllyel nem rendelkezik, valamint azt, hogy ellene a Budapest Környéki Törvényszék Büntetés Végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki, mert a javítóintézeti nevelés hatálya alól kivonta magát. A hatóság tagjai megállapították továbbá azt is, hogy a fiatalkorú a személygépkocsit a balesetet megelőzően, a kora reggeli órákban tulajdonította el az egyik karancslapujtői ingatlan garázsa elől.

A rendőrök 2020. november 12-én gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették a 17 éves fiút, és a napokban előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. A baleset körülményeit a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.