Őrizetben a sorozatbetörő

2020. 09. 10., cs - 11:04
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint a 24 éves férfi összesen 21 betörést és lopást követett el Debrecen területén. A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették.

A rendőrségre 2020. szeptember 9-én reggel érkezett bejelentés egy debreceni cukrászdából arról, hogy az éjszaka valaki betört hozzájuk és több mint 200 ezer forintot ellopott tőlük. A rendőrök azonnal az ügy felderítésébe kezdtek és hamar a látókörükbe került egy 24 éves férfi, akit kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. A hajdúhadházi lakost még aznap előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

A nyomozás adatai szerint a fiatal férfi az elmúlt hónapokban több ilyen és ehhez hasonló bűncselekményt követett el. Főképp éttermekbe, kisebb vendéglátó egységekbe, garázsokba, valamint ingatlanokba tört be és leginkább készpénzt vagy olyan tárgyakat keresett, amiket később értékesíteni tud. A gyanúsított többször terepszemlét tartott és a város területén sétálgatva kereste a lehetséges helyszíneket, azonban ha megfelelő vendéglátó egységet nem talált, akkor társasházakba ment be és kerékpárokat tulajdonított el. A gyanú szerint volt olyan eset is, hogy előbb ellopott egy kerékpárt, majd azzal ment betörni egy korábban kiszemelt étterembe. Kihallgatásán az összes bűncselekmény tekintetében részletes beismerő vallomást tett.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 21 rendeli lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.